07 January 2010

My New Toy

It is the right time for me to introduce to all my friends, my new toy. Since in this 'blok 3' study, my brain caught me to be a boring guy, comparing to my past, where there is/are more joy.

Here are my new toy to play, my hobby to stick, and my pleasure to share :



1. Reading a UTF-8 scipting. As I read this 'thing', it makes me concentrate a lot (I really-really mean it), I'm totally sured it can helped me with my study in 'Blok 3'. Hopefully.



2. Posting blogs with English letters. I know la. My english isnt that great. Just good enough. Easy words. But it makes me really-really-really happy, because most of my collegue friends at Ukrida doesnt know a single word of English. Are'nt they shameless? Haha. I just noticed that my english is an image of my Malay accent, which that all already know, I translated 'them' round-round (bulat-bulat).

Still, reading 'Blok 3' module isnt my hobby yet. But, yeah, who knows, later, I'll be in love with that 'Buku 3' module. Who knows, huh?



aku-suka-study.blogspot says,
"I Love My New Layout"


06 January 2010

Franz Ferdinand : Take Me Out



It was long long time ago, I wrote about a band, in my Tumblr, but today, I have this mood, this feeling, to write about Franz Ferdinand.

At first, I thought that Franz Ferdinand is a solo artists from UK, but hell no,actually this is a band. Introduced by my british-britpop-music-maniac friend, Oma Sami- that cant be stopped mumbling bout it, weeks ago (1 month 29 days actually).

The only song I've crushed into was Take Me Out, which most Indonesians know this song by its highly rated reality show, called Take Me Out and Take Him Out.



I love their work, their song, and their name. Haa, Franz Ferdinand shows a sleek and handsome personality of a band, although their singer not-so handsome if compared to Kasabian's singer, Tom with his short hair after West Ryder Pauper Lunatic Assylum.



No, I just want to say, this song is good. And Tom (kasabian) is good too. Hee~~ Thats all.


I say don't you know 

You say you don't go 
I say... take me out! 


05 January 2010

My Paradigm : Amazon Associates



Hari ni aku monetize blog aku, dengan Amazon Associates, yang aku taw, ni untuk bersahaja, seperti melepak di kedai2 mamak. Kat dalam posting ni, aku senaraikan beberapa benda yang aku dah ada, n aku cari mende yang same, kat Amazon, untuk tatapan semua, bukan untuk berpoyo ngan semua, tapi saje nak hilangkan kegatalan tangan aku post sumting kat blog aku ni.



Hahaha. Ni antara barang2 yang aku dah ada, yang sempat aku search kat dalam Amazon. By the way, posting ni sebenarnya saje je dibuat, untuk menghabiskan masa2 petang aku depan laptop ni.

Nak study? Nanti2 la. Malam sikit, baru la stim, syok. To all my friends :


Don't study until you die!



04 January 2010

The Greatest Wait Ever Made

The greatest wait that ever made by a person, categorized by place and situation, including some minor history about it.


Aku nak habaq sket, pengalaman aku, menunggu, sebagai pengembara di tanah gersang ni. Mula lah suatu pengalaman dari apa yang aku dah tempuhi untuk santapan minda aku, or makanan fikiran korang. Shut the fak up!

1. Playground kat DUFAN...

Dufan yang wat aku syok, bersama kawan2 aku yg len, even member2 laki tu agak indie bila ada aku, its doesnt matter. Yang menjadi matter kat aku ni, waktu beratur die yang macam gampang (curik ayt mawi). Aku main dalam 4 jenis game yang ada, agak-agak 5 minit untuk 1 game, overall 20 minit hidup aku terasa hebat dengan game2 tersebut. Tapi, untuk main ke-empat2 game tu, aku terpaksa menunggu dalam kira-kira 1jam 15minit untuk 1 game, darab dengan 4, jawapannya 5 jam! Ye, 5 jam waktu beratur adalah gampang sekali. Barisan yang melingkar2 cam ular x ingat dunia die punya sesak.

: :Waiting time : 5 hours: :



2. Puri Indah Mall : Puri XXI...

Aku ngan Cik Limah nak tengok wayang/bioskop/movie/layar perak, n movie tu cuma ada kat Mal Puri Indah punya wayang. So, nak xnk, kena la jugak. Sampai tempat beli tiket, aku terus istighfar n selawat banyak2, sebab penuh 1 lobi wayang tu dengan manusia indonesia yang giler bagak nak tgk wayang saing aku. Baru aku ingat, hari tu hari 1st citer 2012 kuar kat wayang. Hmm, nak xnk, aku beratur jela. Sambil borak2. Gosip2. Sampai turn aku je, aku ckp kat akk kaunter tu, "mau liat movie dua kosong dua blas". Akk kaunter tu, yang mekap mak aii, tebal giler, dengan selamba menjawap, "movie dua kosong dua blas untuk hari ini udah abis, maaf ya". Mase tu jam menunjukkan tepat kul 12 tgh hari.

: :Waiting time : 1 hour: :




3. KL Village, Tj Duren...



Hari pembukaan branch KLV kat Tj Duren ni, dengan promosi diskaun 50%, selama 2 hari, menyebabkan aku ngan yang len, g serang KLV. Tarikh, aku lupa, tapi waktu malam, betul2 pas imam masjid bagi salam, kitorang dah mula menapak dari umah. Sampai sane, dah ada dah budak2 ni, xtaw la diorang solat maghrib ke x. Then kitorang order, which is giler bagak banyak, sorang at least dua meal. Tunggu. Gossip. Maki. X sabar. Meal pertama datang dalam 45 minit kot. Cintot, xbley blah lame gler.

: : Waiting time : almost 1 hour: :




4. Unity College International + Palm Spring Damansara...



Ni lagi satu masalah menunggu, mase aku study foundation dulu, yang melibatkan lebih kurang 40 orang kawan aku yg lain, yang diakibatkan oleh perkara yang teramat kompleks, synchronizing antara jadual, Rauf (Awok) ngan pakcik bas Dataran Pintar. Selamat la time tunggu tu, ada kedai mamak n kfc, which tempat wajib kitorang g mase tunggu bas mari. Malas nak komen lebih, nanti awok bising.

: :Waiting time : so many hours: :


Tunggu or x tunggu, iman mesti kena kuat, sebabnya...


Sabar itu sebahagian daripada IMAN

03 January 2010

Buat Duit Online, hanya perlu main game kat Facebook

Aku ada la survey2 kat internet ni, pasal program Buat Duit Online (Make Money Online), berjam2, bersengkang mata, berpenat lelah, n lastly, aku terjumpa 1 website ni yang tawarkan DUIT, dengan cara yang sah di sisi undang2 dunia n bangsa.


CashCrate ni, menerima pengguna dari seluruh pelusuk dunia, tj duren, tj rambutan, lorong haji taib or mane2 saje tempat yang terjangkau koneksi internet. Aku yang rajin surfing kat internet ni, nak sebar2 kan la kat kawan2, ibu2, bapak2 n yang ada kat luar sane, supaya try CashCrate ni. Simple je. Asalkan korang ada akaun kat facebook, korang boleh join. Ni bukan la program MLM or ape2 je yang bersangkut paut ngan program haram jadah tu. This web is juz for fun, but making real money.

Kalau lah korang berminat nak join, or berminat nak usha2, or juz nak gelakkan aku, korang boleh la klik kat gambar bawah ni untuk pergi ke web tersebut.




Pesanan aku:


Money is Everything to Life,
but Nothing if compared to LOVE

02 January 2010

Tips cari awek cantik+comel=cun

Kat sini aku ada senaraikan beberapa tips untuk cari (mostly tempat yg hot) awek2 yang cantik+comel=cun. Awek cun ni impian bagi setiap jejaka di muka bumi ini yang masih bernyawa.

"Wanita biasanya dinikahi kerana empat hal: kerena hartanya, kerana kedudukannya, kerana paras rupanya dan kerana agamanya"









(Gambo ni aku amek secara random kat Myspace, bukan aku yang pilih!)
Aku nak highlight part 'paras rupa', n nak bagi tips kat korang, kat mane nak jumpa gadis2/janda3/janda berhias yang mempunyai paras rupa dan ke-cun-an pada tahap tertinggi.






     Myspace, Friendster, Facebook, Adult Friend Finder (untuk yg kurang beriman).






     Kat laman2 web sosial ni, banyak sungguh awek2 cun yang meng-iklankan diri mereka untuk tatapan semua. Korang cuma perlu daftar (teramat percuma) kat web sosial tersebut, n cari awek yang diingini. Contoh untuk laman myspace.com, korang tekan Friends > Browse People, then juz masukkan kriteria awek2 idaman yang korang perlukan. Cara ni mungkin memerlukan sedikit masa dan kesabaran yang optimum sebab kadang2 korang kena add as friend, baru boleh tgk gambar diorang (kne tengok gambar la baru boleh taw cun ke x).






   Ruang permainan DOTA Allstars.






     Kajian kat U.S. mendapati, ada kes yang dilaporkan beberapa pasang suami isteri yang telah berkahwin (of kos la dah kawin jadi suami/isteri), mula berkenalan dengan pasangan diorang mase main DOTA Allstars online game ni. Pesanan dari aku, kalau korang nak mencari awek kat sini, risiko amat tinggi dan memerlukan latihan DOTA yang mantap selain keteguhan hati korang dengan ragam2 semasa bermain game ni. Pastikan korang praktis game ni betul2!







  Taman-taman bunga.






     Cara ni paling mudah. Korang juz kena sediakan tempat untuk melepak, air mineral 1 botol besar, sedikit jajan, dan rokok (kalau perlu). Korang cari la port2 kat taman bunga berdekatan dengan rumah mak korang tu (pastikan kawasan perumahan tu di-diami oleh keluarga yang ada anak gadis), then lepak lame2 kat situ. Pesanan aku, time korang lepak tu, bia lame, tapi korang jangan sekali2 lupa nak solat!







 Disko, Pub atau Bar






     Aku tak galakkan la korang gi disko, sebab tempat ni memang berbahaya untuk kanak2 bawah umur mahupun orang remaja n dewasa yang punyai masalah dengan keyakinan diri. Tapi, kebanyakkan awek2 yg lepak kat sini, diorang biasanya sama ada lepak untuk cari teman (lelaki/less), or diorang lepak sebab frust (kalah main dota/kalah judi), or diorang ni awek kepada si bouncer2 muantapp yang keje kat tempat tu. Pesanan aku, korang kena la sediakan duit yang mencukupi bagi menampung kos2 yang tinggi semasa berada kat 'pengkalan awek' tu. Pastikan korang menjauhi minuman keran n korang kena dapat bezakan pelacur ngan awek2 cun!




  Majlis perkahwinan





   Kat majlis2 kawen ni, awek2 cun memang bersepah. X sah kalau mase hari bersanding si pengantin, xde awek2 cun yg pakai baju kebaya or kebarung or mengkarung. Diorang akan memakai baju2 tradisional yang menawan, tak kira lah, ketat atau tidak, but still, diorang ni awek2 cun. Pesanan aku, time korang pergi hadiri majlis perkahwinan, tak kira la sepupu ke, kawan ke, abang ke, or nenek korang ke, korang kena la pakai cantik2 n smart2. Awek kat situ agak demand sket, pakai paling minimun untuk dipakai adalah baju melayu dengan bersongkok hitam, n kasut capal!



OK la, setakat ni jela tips yang rajin aku nak taip. Posting ni lame dah aku delay atas sebab2 n alasan yang langsung xboleh dielakkan. Mungkin ada lagi tempat2 yg strategik untuk cari awek cun ni, cam kat universiti, sekolah, shoooping compleks, or tandas awam. Tapi, dengan berbesar hati aku nak ingatkan, lebih baih korang cermin sikit diri korang dulu. Cukupkan semayang, berak orang xcebokkan dah, hidung dah xkuar hingus lagi, or ape2 je yg membuktikan korang ni seorang teruna yang cantik sejati. Pesanan untuk si awek suci kat luar sane yang terbace posting aku ni :






"Sorry, I'm not single."