04 January 2010

The Greatest Wait Ever Made

The greatest wait that ever made by a person, categorized by place and situation, including some minor history about it.


Aku nak habaq sket, pengalaman aku, menunggu, sebagai pengembara di tanah gersang ni. Mula lah suatu pengalaman dari apa yang aku dah tempuhi untuk santapan minda aku, or makanan fikiran korang. Shut the fak up!

1. Playground kat DUFAN...

Dufan yang wat aku syok, bersama kawan2 aku yg len, even member2 laki tu agak indie bila ada aku, its doesnt matter. Yang menjadi matter kat aku ni, waktu beratur die yang macam gampang (curik ayt mawi). Aku main dalam 4 jenis game yang ada, agak-agak 5 minit untuk 1 game, overall 20 minit hidup aku terasa hebat dengan game2 tersebut. Tapi, untuk main ke-empat2 game tu, aku terpaksa menunggu dalam kira-kira 1jam 15minit untuk 1 game, darab dengan 4, jawapannya 5 jam! Ye, 5 jam waktu beratur adalah gampang sekali. Barisan yang melingkar2 cam ular x ingat dunia die punya sesak.

: :Waiting time : 5 hours: :



2. Puri Indah Mall : Puri XXI...

Aku ngan Cik Limah nak tengok wayang/bioskop/movie/layar perak, n movie tu cuma ada kat Mal Puri Indah punya wayang. So, nak xnk, kena la jugak. Sampai tempat beli tiket, aku terus istighfar n selawat banyak2, sebab penuh 1 lobi wayang tu dengan manusia indonesia yang giler bagak nak tgk wayang saing aku. Baru aku ingat, hari tu hari 1st citer 2012 kuar kat wayang. Hmm, nak xnk, aku beratur jela. Sambil borak2. Gosip2. Sampai turn aku je, aku ckp kat akk kaunter tu, "mau liat movie dua kosong dua blas". Akk kaunter tu, yang mekap mak aii, tebal giler, dengan selamba menjawap, "movie dua kosong dua blas untuk hari ini udah abis, maaf ya". Mase tu jam menunjukkan tepat kul 12 tgh hari.

: :Waiting time : 1 hour: :




3. KL Village, Tj Duren...



Hari pembukaan branch KLV kat Tj Duren ni, dengan promosi diskaun 50%, selama 2 hari, menyebabkan aku ngan yang len, g serang KLV. Tarikh, aku lupa, tapi waktu malam, betul2 pas imam masjid bagi salam, kitorang dah mula menapak dari umah. Sampai sane, dah ada dah budak2 ni, xtaw la diorang solat maghrib ke x. Then kitorang order, which is giler bagak banyak, sorang at least dua meal. Tunggu. Gossip. Maki. X sabar. Meal pertama datang dalam 45 minit kot. Cintot, xbley blah lame gler.

: : Waiting time : almost 1 hour: :




4. Unity College International + Palm Spring Damansara...



Ni lagi satu masalah menunggu, mase aku study foundation dulu, yang melibatkan lebih kurang 40 orang kawan aku yg lain, yang diakibatkan oleh perkara yang teramat kompleks, synchronizing antara jadual, Rauf (Awok) ngan pakcik bas Dataran Pintar. Selamat la time tunggu tu, ada kedai mamak n kfc, which tempat wajib kitorang g mase tunggu bas mari. Malas nak komen lebih, nanti awok bising.

: :Waiting time : so many hours: :


Tunggu or x tunggu, iman mesti kena kuat, sebabnya...


Sabar itu sebahagian daripada IMAN

No comments: